Станалото в следобедните часове на понеделник, 13 декември, удари сериозно по имиджа

...
Станалото в следобедните часове на понеделник, 13 декември, удари сериозно по имиджа
Коментари Харесай

Вторият дубъл, който ощети "Реал"

Станалото в следобедните часове на понеделник, 13 декември, удари сериозно по имиджа на УЕФА вследствие на несъобразен ход при жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига. Казусът в резюме - в началото " Манчестър Юн " бе включен като евентуален противник на " Виляреал " и даже се падна в двойка с испанския отбор. Проблемът обаче бе, че по разпоредбите на УЕФА това не трябваше да става, защото двата тима бяха в една група в първата фаза и надлежно нямат право да играят между тях на старта на плейофите.

Затова и се наложи отменяне на тази двойка и изтегляне отначало, при което " Виляреал " се падна против " Манчестър С ", а " Манчестър Юн " - против " Пари Сен Жермен ". Още тогава се видя втори сериозен гаф на водещия на церемонията - зам. генералния секретар на УЕФА Джорджо Маркети, който не върна " Юнайтед " измежду евентуалните противници на " Атлетико " (Мадрид).

И до момента в който някои към този момент предвкусваха борба сред Кристиано Роналдо ( " Юнайтед " ) и Лионел Меси (ПСЖ), други (сред тях " Атлетико " ) показаха недоволството си. И УЕФА реагира, като насрочи нов повсеместен чоп, колкото и непопулярно и уронващо престижа решение да бе това. Обяснението за грешката беше: " механически проблем със софтуера на външен сървър, който инструктира формалните лица за това кои тимове могат да играят един против различен съгласно регламента ".

При новото изтегляне се повтори единствено една двойка - тази сред " Челси " и " Лил ". А " Реал " (Мадрид) се оказа в най-неизгодна позиция, защото първият чоп му бе отредил за противник " Бенфика ", а вторият - доста по-нежелания тим на ПСЖ. Директорът в  " Реал " Емилио Бутрагеньо не скри голямото отчаяние в клуба: " Това (б.р. - решение за повторно теглене) беше изненадващо, тъпо и доста мъчно за схващане, имайки поради милионите почитатели, които чакаха жребия, както и целият състезателен свят... Ние обаче имаме убеденост, че тимът ни ще изиграе два мощни мача. Надяваме се да бъдем в жребия за 1/4-финалите ".

Заговори се и за обжалване от страна на " Реал ", само че до такова не се стигна. Но не е изключено правосъдно деяние по отношение на УЕФА от страна на испанския гранд, който не крие, че се цели във финала на 28 май в Санкт Петербург, с цел да опита да вземе своя 14-и трофей в шампионата.

Появиха се обаче и отзиви в отбрана на дейностите на УЕФА. Като това на Хосеп Гуардиола. " Ще има нов чоп. Мисля, че по този начин е почтено. Това беше неточност, такива неща се случват от време на време, даже и на УЕФА. Трябва тегленето да бъде повторено, с цел да няма никакви подозрения ", разяснява мениджърът на " Манчестър С ". Неговият отбор ще срещне " Спортинг " (Лисабон) вместо " Виляреал ", както бе определил първият чоп.

Въпреки недоволството в " Реал " от клуба би трябвало към този момент да се приспособяват към мисълта, че точно " Кралският клуб "  ще открие програмата за 1/8-финалите с домакинство на 15 февруари против ПСЖ. А там са бившите асове на огромния зложелател " Барселона " - Лионел Меси и Неймар, както и трима някогашни играчи на " Реал " - досегашният капитан Серхио Рамос, вратарят Кейлор Навас и Анхел ди Мария. Плюс по този начин мечтаният на " Сантяго Бернабеу " Килиан Мбапе.

Кристиано Роналдо пък би трябвало да изчака за нова среща на терена с Меси и към този момент ще се готви да усъвършенства статистиката си против " Атлетико ", който е №2 измежду тимовете, на които португалецът е вкарвал най-често - 25 гола досега. Иначе най-вече е отбелязвал на " Севиля " - 27 пъти.

А почитателите би трябвало да привикват с новото предписание, което нулира преимуществото на головете на непознат терен в плейофната фаза.

 

ТРИТЕ ТУРНИРА ПРОДЪЛЖАВАТ С ЕДИН БЪЛГАРИН

За страдание, измежду тимовете, участващи в първите елиминации в Шампионската лига (ШЛ), Лига Европа (ЛЕ) и Лига на конференцията (ЛК), има единствено един, в който играе българин. Това е " Спарта " (Прага), където добър сезон все още изнася младежкият национал Мартин Минчев (19 мача, 4 гола във всички турнири). Чешкият отбор ще срещне " Партизан " (Сър) в плейоф за място на 1/8-финалите в ЛК.

Статистически има и още един наш - Божидар Краев, чийто " Мидтиланд " е в същата фаза на този шампионат и ще играе с ПАОК. Но някогашният футболист на " Левски " не влиза в проектите на треньора Бо Хенриксен и не е играл в формален мач от 22 септември, като това му е и единственият дуел за отбора си този сезон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР